Запис Детальніше

Дослідження та аналіз ефективності стиснення зображень у форматі portable network graphics

DSpace at Ternopil State Ivan Puluj Technical University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження та аналіз ефективності стиснення зображень у форматі portable network graphics
Research and analysis of image compression efficiency in portable network graphics format
 
Creator Кокота, Віталій Борисович
 
Contributor Назаревич, Олег Богданович
Голотенко, Олександр Сергійович
 
Subject кольорове зображення
графічний формат png
стиснення без втрат
color image
УДК 004.04
 
Description В дипломній роботі розв'язано актуальну задачу підвищення ефективності стиснення зображень без втрат у растрових графічних форматах, зокрема, і у форматі PNG, що використовують предиктори, словниковий алгоритм LZ77, контекстно-незалежне кодування та їх комбінування за допомогою вдосконалення і врахування взаємодії цих та застосування альтернативних чи нових методів і алгоритмів кодування. При цьому отримано наведені нижче основні наукові і практичні (в середньому по набору зображень ACT).
Дипломна робота присвячена питанню підвищення ефективності стиснення без втрат у растрових графічних форматах (на прикладі формату PNG), що використовують предиктори, словниковий алгоритм LZ77, контекстно-незалежне кодування та їх комбінації за допомогою вдосконалення і врахування взаємодії цих та застосування альтернативних чи нових методів і алгоритмів кодування. У напрямку прискорення кодування у форматі PNG вдосконалено метод пошуку однакових послідовностей потоку даних шляхом вибору найкоротших хеш-ланцюгів та метод точного розрахунку розмірів блоків динамічних кодів HUFF.
 
Date 2019-05-21T18:09:33Z
2019-05-21T18:09:33Z
2019
2019
 
Type Master Thesis
 
Identifier Кокота В.Б. Дослідження та аналіз ефективності стиснення зображень у форматі portable network graphics : автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю „122 — комп’ютерні науки“/ В.Б. Кокота — Тернопіль: ТНТУ, 2019. — 172 с.
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/27992
Kokota V.B. Research and analysis of image compression efficiency in portable network graphics format : abstract of master's degree on speciality "122 - computer sciense"/ V.B. Kokota — Ternopil: TNTU, 2019. — 172 p.
 
Language uk
 
Rights Кокота В.Б.
 
Coverage Тернопіль
UA