Запис Детальніше

Вплив шорсткості поверхні нержавіючої сталі на адгезію мікробної біоплівки s. aureus та e. coli у молочній промисловості

DSpace at Ternopil State Ivan Puluj Technical University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив шорсткості поверхні нержавіючої сталі на адгезію мікробної біоплівки s. aureus та e. coli у молочній промисловості
Influence of the surface roughness of stainless steel on adhesion of microbial biofilms s. aureus and e. coli in the dairy industry
 
Creator Кравченюк, Х. Ю.
Стадник, І. Я.
Kravcheniuk, K.
Stadnyk, I.
 
Contributor Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя
Ternopil Ivan Puluj National Technical University
 
Subject шорсткість поверхні
біоплівки
молочне обладнання
surface roughness
biofilm
dairy equipment
664
 
Date 2019-06-18T10:40:23Z
2019-06-18T10:40:23Z
2019-04-25
2019-04-25
 
Type Conference Abstract
 
Identifier Кравченюк Х. Ю. Вплив шорсткості поверхні нержавіючої сталі на адгезію мікробної біоплівки s. aureus та e. coli у молочній промисловості / Кравченюк Х. Ю., Стадник І. Я. // Матеріали Ⅱ Міжнародної студентської науково-технічної конференції „Природничі та гуманітарні науки. Актуальні питання“, 25-26 квітня 2019. — Т. : ТНТУ, 2019. — С. 8–9. — (Обладнання харчових виробництв).
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/28567
Kravcheniuk K., Stadnyk I. (2019) Vplyv shorstkosti poverkhni nerzhaviiuchoi stali na adheziiu mikrobnoi bioplivky s. aureus ta e. coli u molochnii promyslovosti [Influence of the surface roughness of stainless steel on adhesion of microbial biofilms s. aureus and e. coli in the dairy industry]. Materialy Ⅱ Mizhnarodnoi studentskoi naukovo-tekhnichnoi konferentsii "Pryrodnychi ta humanitarni nauky. Aktualni pytannia" (Tern., 25-26 April 2019), pp. 8-9 [in Ukrainian].
 
Language uk
 
Relation Матеріали Ⅱ Міжнародної студентської науково-технічної конференції „Природничі та гуманітарні науки. Актуальні питання“, 2019
http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2013_14_3-4_17
1. Langsrud, S., Moen, B., Møretrø., T. (2016). Microbial dynamics in mixed culture biofilms of bacteria surviving sanitation of conveyor belts in salmon processing plants. Journal of Apllied Microbiology, 120 (2), 366–378. DOI: 10.1111/jam.13013
2. Moriarty, T. F., Poulsson, A. H. C., Rochford, E. T. J., Richards, R. G. (2011). Bacterial Adhesion and Biomaterial Surfaces, In: P. Ducheyne (Ed.), Comprehensive Biomaterials, Elsevier Ltd., Oxford, 75–100.
3. Krushelnytska, N.V. (2013). Influence of pH on the ability to form microbial biofilms by microorganisms isolated from milking equipment and raw milk. Scientific and Technical Bulletin of the Institute of Animal Biology and the State Scientific-Research Control Institute of Veterinary Preparations and Feed Additives, 14, (3-4), 82-86. Available at:http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2013_14_3-4_17
4. Merritt, K., An, Y. H. (2000). Factors Influencing Bacterial Adhesion. Handbook of Bacterial Adhesion, Humana Press, New Jersey 2000, 53–72.
5. Verran, J., Airey, P., Packer, A., Whitehead, K. A. (2008). Microbial Retention on Open Food Contact Surfaces and Implications for Food Contamination, In: A. I. Laskin, S. Sariaslani, G. M. Gadd (Eds.), Advances in Applied Microbiology, Academic Press, Massachusetts, 223–246.
6. Mykola Kukhtyn, Oleksandra Berhilevych, Khrystyna Kravcheniuk, Oksana Shynkaruk, Yulia Horyuk, Nazariy Semaniuk The influence of disinfectants on microbial biofilms of dairy equipment 20017
7. M.D. Kukhtyn, Y.V. Horyuk, V.V. Horyuk, T.Y. Yaroshenko, O.I. Vichko, O.S. Pokotylo Biotype characterization of Staphylococcus aureus isolated from milk and dairy products of private production in the western regions of Ukraine / Regulatory Mechanisms in Biosystems. 2017. №3. Vol. 8. P. 384-388
1. Langsrud, S., Moen, B., Møretrø., T. (2016). Microbial dynamics in mixed culture biofilms of bacteria surviving sanitation of conveyor belts in salmon processing plants. Journal of Apllied Microbiology, 120 (2), 366–378. DOI: 10.1111/jam.13013
2. Moriarty, T. F., Poulsson, A. H. C., Rochford, E. T. J., Richards, R. G. (2011). Bacterial Adhesion and Biomaterial Surfaces, In: P. Ducheyne (Ed.), Comprehensive Biomaterials, Elsevier Ltd., Oxford, 75–100.
3. Krushelnytska, N.V. (2013). Influence of pH on the ability to form microbial biofilms by microorganisms isolated from milking equipment and raw milk. Scientific and Technical Bulletin of the Institute of Animal Biology and the State Scientific-Research Control Institute of Veterinary Preparations and Feed Additives, 14, (3-4), 82-86. Available at:http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2013_14_3-4_17
4. Merritt, K., An, Y. H. (2000). Factors Influencing Bacterial Adhesion. Handbook of Bacterial Adhesion, Humana Press, New Jersey 2000, 53–72.
5. Verran, J., Airey, P., Packer, A., Whitehead, K. A. (2008). Microbial Retention on Open Food Contact Surfaces and Implications for Food Contamination, In: A. I. Laskin, S. Sariaslani, G. M. Gadd (Eds.), Advances in Applied Microbiology, Academic Press, Massachusetts, 223–246.
6. Mykola Kukhtyn, Oleksandra Berhilevych, Khrystyna Kravcheniuk, Oksana Shynkaruk, Yulia Horyuk, Nazariy Semaniuk The influence of disinfectants on microbial biofilms of dairy equipment 20017
7. M.D. Kukhtyn, Y.V. Horyuk, V.V. Horyuk, T.Y. Yaroshenko, O.I. Vichko, O.S. Pokotylo Biotype characterization of Staphylococcus aureus isolated from milk and dairy products of private production in the western regions of Ukraine, Regulatory Mechanisms in Biosystems. 2017. No 3. Vol. 8. P. 384-388
 
Rights © Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя, 2019
 
Format 8-9
2
 
Coverage 25-26 квітня 2019
25-26 April 2019
Тернопіль
Ternopil
 
Publisher ТНТУ
TNTU