Запис Детальніше

Новий крок України на шляху приєднання до Європейського Союзу

eKhNUIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Новий крок України на шляху приєднання до Європейського Союзу
 
Creator Борщ, Н.А.
Кісіль, А.А.
 
Subject Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES
Україна
Європейський Союз
приєднання до Європейського Союзу
норвезько-українська конференція
 
Description Ідея приєднання України до Європейського Союзу має глибокі історичні корені. З набуттям незалежності наша країна поставила перед собою мету – інтеграція до європейського співтовариства. Перші шаги було зроблено у червні 1994 р., коли була підписана Угода про партнерство і співробітництво між Україною та ЄС. Метою цього договору був розвиток тісних політичних стосунків між Україною та ЄС шляхом постійного діалогу з політичних питань, сприяння розвитку торгівлі та інвестицій. Це сформувало підґрунтя для взаємовигідного економічного, соціального фінансового, громадського, науково-технологічного та культурного співробітництва [1, с. 116].
З 2004 року співробітництво ЄС з Україною реалізується у рамках Європейської політики сусідства (ЄПС), в основу якої покладено принципи поглиблення політичної співпраці та економічної інтеграції між ЄС та країнами-партнерами. Цей підхід передбачає, що ЄПС реалізується на основі політичних документів, укладених між ЄС та країною-партнером, а саме: угоди про партнерство та співробітництво, угоди про асоціацію та створення поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ПВ ЗВТ).
 
Date 2019-10-05T08:38:10Z
2019-10-05T08:38:10Z
2019-10-11
 
Type Article
 
Identifier Борщ Н.А. Новий крок України на шляху приєднання до Європейського Союзу [Електронний ресурс] / Н.А. Борщ, А.А. Кісіль // Матеріали Норвезько-Української конференції, присвяченої діяльності Ф. Нансена в Україні у 1921–1922 роках, (Харків, 10–11 жовт. 2019 р.) / Харків. нац. ун-т ім. В.Н. Каразіна; Посольство Норвегії в Україні. – Х.: ХНУ ім. В.Н. Каразіна, 2019.
http://dspace.univer.kharkov.ua/handle/123456789/14962
 
Language uk
 
Publisher Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна